Kost dat € 13.000 per medewerker?! 

 

Stel dat er binnen jouw bedrijf jaarlijks duizenden euro’s ongemerkt ‘weglekken’ door fouten in facturen, verkeerd ingevulde urenbriefjes of een dure energieleverancier. Dan zouden de alarmbellen toch gaan rinkelen als je hierachter komt? Uit een peiling van het Nibud blijkt dat een medewerker met financiële problemen/schulden al gauw € 13.000 per jaar kost. Deze kosten zijn verdeeld over verschillende posten en daarom  niet altijd direct zichtbaar. Hoe zit dit bij jouw organisatie?
 

Het Nibud heeft werkgevers gevraagd wat ze hieraan doen.  Dit zijn de belangrijkste uitkomsten:

  • 62% van de werkgevers heeft medewerkers met financiële problemen

  • Financiële problemen komen in een laat stadium aan het licht, meestal bij loonbeslag

  • Financiële gezondheid van medewerkers wordt belangrijk gevonden

  • 70% van de werkgevers maakt gebruik van ondersteuning of heeft hier behoefte aan.

  • Werkgevers kunnen preventief de helpende hand bieden


Wat kost personeel met schulden jouw organisatie?

Benieuwd of er binnen uw organisatie ook geld ‘weglekt’ doordat medewerkers met financiële problemen minder productief zijn of meer verzuimen?
Doe dan de kostenscan van het Nibud. Hiermee kunt je snel berekenen wat voor jouw organisatie de kosten zijn.

Interventie door een financieel coach

Uit de peiling van het Nibud blijkt ook dat financiële problemen van een medewerker voor bijna een derde van de werkgevers reden is om tot ontslag over te gaan. Het hebben van schulden is echter onvoldoende reden voor ontslag. Eventueel daar uit voortvloeiend onvoldoende functioneren wel. Gelukkig merkt Sammen dat werkgevers een medewerker juist willen helpen vanuit betrokkenheid en goed werkgeverschap.
 

Met een coachingstraject, training of workshop door een financieel coach van Sammen kunnen werkgevers hier invulling aan geven. Interventie door een financieel coach kost stukken minder dan € 13.000,-- en levert vaak positief blijvend resultaat op. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.