top of page
Team Sammen
  • Micha Aarts

Workshop 'Voor één dag arm' tijdens Nibud-congres

Op 29 juni organiseerde het Nibud haar jaarcongres met als thema 'Wat is genoeg'. Pauline Mulder en Micha Aarts hebben daar de workshop 'Voor één dag arm' gegeven.

Tijdens de workshop lieten we de deelnemers kennismaken met het stel Pieter en Margreet. Zij hadden het financieel redelijk voor elkaar, maar al snel stapelden de problemen zich op. We hadden hiervoor een casus uit onze praktijk sterk versimpeld.

In tweetallen gingen de deelnemers aan de slag met de uitdagingen waar Pieter en Margreet voor kwamen te staan.

De deelnemers waren mensen die als professional in het werkveld van schuldhulp, incassso en financiën werkzaam zijn. Vaak als leidinggevende of beleidsmaker.

Zij schrokken ervan hoe snel je steeds verder in de financiële problemen kan komen.

Opmerkingen als 'Gebeurt dit echt?' en 'Hebben we dit zo slecht geregeld met elkaar?' werden veelvuldig gemaakt. Gezichten raakten steeds verhitter en papieren chaotischer naarmate de uitdagingen zich opstapelden. Precies zoals wij het ook zien bij onze cliënten.

Deze workshop is een goede manier om deelnemers te laten ervaren wat het met je doet om steeds verder in financiële problemen te komen en wat een stress het met zich meebrengt. Ook al duurt de workshop maar een uurtje en is het nagebootst, deelnemers ervaarden deze gevoelen zeker wel.

Kortom een zeer geslaagde workshop die op vele manieren in te zetten is. Wil je weten of het ook voor jouw organisatie interessant kan zijn? Neem gerust contact met ons op.

bottom of page