top of page
Opdrachtgevers beoordelen ons
met een:
8,5

Trainingen voor werkgevers, HRM en management

Hoe eerder je financiële problemen bij jouw medewerker herkent, hoe sneller je erger voorkomt. We vertellen hoe je, als HRM en leidinggevenden signalen herkent, wat je kunt doen en hoe je het beste kunt omgaan met een onderwerp als loonbeslag. Verbreed en verdiep jouw kennis met onze trainingen.
"Investeren, prioriteren,    signaleren"
(Online) masterclass 'Financiële zorgen signaleren en het gesprek aangaan'

Veel mensen in Nederland hebben het financieel lastig. Het kan zomaar zijn dat iemand in jouw team ook worstelt met zijn financiën. Wellicht wil je het gesprek wel aangaan maar vind je dit lastig. Want wanneer doe je dit en waar let je op?


Wij leren je graag hoe je signaleert of een medewerker financiële zorgen of -problemen heeft. Hoe het brein werkt bij stress en hoe beslissingen in zo’n situatie tot stand komen. En op welke manier je het gesprek aangaat met een medewerker als je signalen oppikt die kunnen duiden op schulden, maar je niet zeker weet of dit werkelijk zo is.

 

Wil ook jij dit leren? Doe dan mee! Er zijn je al heel wat leidinggevenden en HR-adviseurs voor gegaan.


De masterclass gaat over:
De financiële situatie in Nederland                   De signalen van financiële zorgen
Loonbeslag                                                            De werking van het brein bij financiële stress

Gevolgen van financiële stress op het werk     Hoe ga je het gesprek aan?

Wat zeg je? Hoe zeg je het?                                 Hoe ga je om met ontkenning van het probleem?


Aan het eind van de masterclass heb je tal van tips en handvatten in wat je kunt doen als je financiële zorgen bij een medewerkers vermoed.

Training ‘Van financiële zorgen tot loonbeslag’

Van loonbeslag komt vaak meer loonbeslag.  Tijdens de training ‘Van financiele zorgen tot loonbeslag’  leer je waar je bij de uitvoering van het loonbeslag op moet letten. Je ontdekt hoe een vordering uiteindelijk tot een loonbeslag leidt, hoe je in staat bent een loonbeslag binnen jouw bedrijf correct te behandelen én wat er allemaal afkomt op een werknemer die hiermee te maken heeft. Na deze training van één dagdeel heb je volop kennis van loonbeslagen en weet je hoe je financiële problemen op de werkvloer bespreekbaar maakt. 

Ook voor (kleine) teams
Deze training kan ook in de vorm van een consultancy-gesprek gegeven worden. Bijvoorbeeld als je binnen jouw organisatie de salarisadministratie doet en wil weten wat er allemaal bij een loonbeslag komt kijken. Mooie is dat we dan samen kunnen kijken wat voor jouw organisatie de beste aanpak is. Maatwerk! 

Medewerkers met financiële problemen: een goed gesprek

Het gesprek aangaan met een medewerker over financiële problemen kan lastig zijn. Wij leren HR-professionals en leidinggevenden graag hoe je een goed gesprek voert met een medewerker die het financieel moeilijk heeft. En hoe je het gesprek aangaat met een medewerker als je signalen oppikt die kunnen duiden op schulden, maar je niet zeker weet of dit werkelijk zo is. 
 

De training bestaat uit twee delen:

Het eerste deel van de training geeft inzicht in wat financiële problemen en met name loonbeslag inhoudt, voor de medewerker, maar ook voor de werkgever. Onderwerpen zijn:
•    Financiële problemen op de werkvloer
•    Signalen financiële problemen/zorgen
•    Gevolgen van financiële problemen
•    Loonbeslag (wat betekent het en houdt het in)
•    Proces van loonbeslag voor de werkgever per fase en wat de werkgever kan doen
•    Schuldhulpverlening en doorverwijsmogelijkheden
 

Het tweede deel van de training is praktisch. 
Hoe ga je het gesprek aan? Bij loonbeslag of bij signalen? Wat zeg je? Hoe zeg je het? Hoe ga je om met ontkenning van het probleem enz. enz. Deze ervaringsgerichte manier van leren leidt tot het daadwerkelijk toepassen van de inzichten in de praktijk.  En is natuurlijk op meer vlakken te gebruiken dan alleen bij financiële problemen. 
 

bottom of page