Opdrachtgevers beoordelen ons
met een:
8,5

Trainingen voor werkgevers, HRM en management

 

Hoe eerder u financiële problemen bij uw medewerker herkent, hoe sneller u erger voorkomt. We vertellen hoe u, als HRM en leidinggevenden signalen herkent, wat u kunt doen en hoe u het beste kunt omgaan met een onderwerp als loonbeslag. Verbreed en verdiep uw kennis met onze trainingen.

"Investeren, prioriteren,    signaleren"
Training ‘Van vordering tot loonbeslag’

Van loonbeslag komt vaak meer loonbeslag.  Tijdens de training ‘Van vordering tot loonbeslag’ leert u waar u bij de uitvoering van het loonbeslag op moet letten. U ontdekt hoe een vordering uiteindelijk tot een loonbeslag leidt, hoe u in staat bent een loonbeslag binnen uw bedrijf correct te behandelen én wat er allemaal afkomt op een werknemer die hiermee te maken heeft. Na deze training van één dagdeel heeft u volop kennis van loonbeslagen en weet u hoe u financiële problemen op de werkvloer bespreekbaar maakt. 

Training ‘Geld en functioneren’

Maak kennis met de wereld van de financiële hulpverlening. We praten u bij over onderwerpen als geld en maatschappij, wie wat doet in de schuldhulpverlening en over regels voor het verstrekken van voorschotten en leningen aan medewerkers. Ook leert u hoe u signalen bij werknemers met financiële problemen herkent. De training ‘Geld en functioneren’ duurt een dagdeel en wisselt theorie af met praktijk. 

Training ‘Eerste hulp bij financiële problemen’

Wat kan een leidinggevende of HR-adviseur doen wanneer die merkt dat een medewerker financiële zorgen heeft? Wanneer verwijst u door? Klopt het loonbeslag? Hoe helpt u een financieel plan te maken en hoe bepaalt u uw grenzen bij het bieden van hulp? Tijdens deze inspirerende training van slechts een halve dag krijgt u aan de hand van casussen helder antwoord. 

Medewerkers met financiële problemen: een goed gesprek

Een (financieel) probleem aanpakken begint bij het vroegtijdig signaleren en bespreekbaar maken van dit probleem. In de praktijk blijkt het vroeg signaleren en gesprekken voeren over financiële problemen erg lastig. Daarom gaan we tijdens de training aan de slag met vroegsignalering, de gevolgen van financiële problemen en het voeren van gesprekken met de betrokken medewerker. De deelnemers leren het gesprek goed op te bouwen aan de hand van een stappenplan. En zij oefenen hun gesprekstechnieken met behulp van concrete opdrachten én met een trainingsacteur. Deze ervaringsgerichte manier van leren leidt tot het daadwerkelijk toepassen van de inzichten in de praktijk.   

Contact 

 

Sammen
Apeldoorn, Breda, Delft
T. 088 - 660 62 00
E. info@sammen.nl

  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube

© 2020 Sammen Coöperatie U.A.  |  site realisatie Stoer Ontwerp