top of page
Opdrachtgevers beoordelen ons
met een:
8,5

Trainingen voor werkgevers, HRM en management

Hoe eerder je financiële problemen bij jouw medewerker herkent, hoe sneller je erger voorkomt. We vertellen hoe je, als HRM en leidinggevenden signalen herkent, wat je kunt doen en hoe je het beste kunt omgaan met een onderwerp als loonbeslag. Verbreed en verdiep jouw kennis met onze trainingen.
"Investeren, prioriteren,    signaleren"
Training ‘Van financiële zorgen tot loonbeslag’

Van loonbeslag komt vaak meer loonbeslag.  Tijdens de training ‘Van financiele zorgen tot loonbeslag’  leer je waar je bij de uitvoering van het loonbeslag op moet letten. Je ontdekt hoe een vordering uiteindelijk tot een loonbeslag leidt, hoe je in staat bent een loonbeslag binnen jouw bedrijf correct te behandelen én wat er allemaal afkomt op een werknemer die hiermee te maken heeft. Na deze training van één dagdeel heb je volop kennis van loonbeslagen en weet je hoe je financiële problemen op de werkvloer bespreekbaar maakt. 

Ook voor (kleine) teams
Deze training kan ook in de vorm van een consultancy-gesprek gegeven worden. Bijvoorbeeld als je binnen jouw organisatie de salarisadministratie doet en wil weten wat er allemaal bij een loonbeslag komt kijken. Mooie is dat we dan samen kunnen kijken wat voor jouw organisatie de beste aanpak is. Maatwerk! 

Medewerkers met financiële problemen: een goed gesprek

Het gesprek aangaan met een medewerker over financiële problemen kan lastig zijn. Wij leren HR-professionals en leidinggevenden graag hoe je een goed gesprek voert met een medewerker die het financieel moeilijk heeft. En hoe je het gesprek aangaat met een medewerker als je signalen oppikt die kunnen duiden op schulden, maar je niet zeker weet of dit werkelijk zo is. 
 

De training bestaat uit twee delen:

Het eerste deel van de training geeft inzicht in wat financiële problemen en met name loonbeslag inhoudt, voor de medewerker, maar ook voor de werkgever. Onderwerpen zijn:
•    Financiële problemen op de werkvloer
•    Signalen financiële problemen/zorgen
•    Gevolgen van financiële problemen
•    Loonbeslag (wat betekent het en houdt het in)
•    Proces van loonbeslag voor de werkgever per fase en wat de werkgever kan doen
•    Schuldhulpverlening en doorverwijsmogelijkheden
 

Het tweede deel van de training is praktisch. 
Hoe ga je het gesprek aan? Bij loonbeslag of bij signalen? Wat zeg je? Hoe zeg je het? Hoe ga je om met ontkenning van het probleem enz. enz. Deze ervaringsgerichte manier van leren leidt tot het daadwerkelijk toepassen van de inzichten in de praktijk.  En is natuurlijk op meer vlakken te gebruiken dan alleen bij financiële problemen. 
 

Workshop 'Life events: signaleren en het gesprek aangaan'

Voor organsaties die aan de slag willen met financiële preventie. Als je start met life-events doe je  gericht iets aan preventie. Wat zijn momenten van grote (financiële) veranderingen bij medewerkers en hoe kan je daarin ondersteunen. 

Sammen geeft incompany workshops over dit onderwerp. 
Door alert te zijn op signalen bij life-events kan je vroegtijdig met elkaar in gesprek en zo nodig verwijzen of ondersteuning aanbieden. 

Tijdens de workshop bespreken we van een aantal veelvoorkomende life-events de financiële gevolgen en signalen. Het tweede deel van het webinar gaat over het gesprek aangaan over een life-event. Wat maakt dit soms zo lastig en hoe kan je belemmeringen wegnemen.

bottom of page