top of page
Team Sammen
  • Sammen

Financieel voorbereid tijdens coronacrisis

Uit een peiling van het Nibud blijkt dat bijna 20 procent van de Nederlanders in maart een inkomensterugval ervoer als gevolg van de coronacrisis. Een iets hoger percentage (21 procent) verwacht die terugval ook in april. En niet alleen ‘kwetsbare’ werkenden (jongeren, zelfstandigen en flexwerkers) worden hard getroffen. Ook van mensen in loondienst maakt 16 procent zich zorgen over het inkomen. Bijvoorbeeld omdat ploegentoeslagen wegvallen of omdat de partner minder/geen inkomsten heeft. Handige en praktische informatie voor medewerkers Om te voorkomen dat medewerkers in de financiële problemen komen hebben we een infographic gemaakt met links naar handige en praktische informatie. Medewerkers kunnen zo nu iets doen om grip op hun financiën te houden. En hiermee stress en problemen later voorkomen. We nodigen je van harte uit om deze infographic met jullie medewerkers te delen! Dit is de link naar de infographic: https://www.sammen.nl/financieel-voorbereid-coronacrisis.

Ondersteuning medewerkers Ook in deze tijd begeleiden de coaches van Sammen medewerkers bij hun financiën. Niet meer bij ze thuis, maar op afstand via (video)bellen, mailen en app. En dat werkt heel goed! Vaak zijn de afspraken wat korter en vinden ze vaker plaats. Mensen ervaren dit als prettig omdat de stapjes daardoor kleiner zijn. Kortdurende trajecten financieel inzicht Medewerkers die het lastig vinden om zelf actie te ondernemen, ook met de infographic, of niet weten hoe ze moeten beginnen, kunnen wij ondersteunen. We bieden kortdurende financieel inzicht trajecten aan van 2 gesprekken middels (video)bellen waarin mensen inzicht krijgen in hun financiën, hun vragen beantwoord krijgen en met een stappenplan zelf verder aan de slag kunnen. Onderwerpen die besproken kunnen worden zijn o.a.: • hoe hou ik grip op mijn budget? • ik heb schulden, wat kan ik doen om erger te voorkomen? • mijn partner verliest zijn/haar werk, wat moeten we doen? Deze financieel inzichtgesprekken kunnen we jouw organisatie nu aanbieden tegen gereduceerd tarief van € 395 per traject. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op via info@sammen.nl en 088 660 6200.

bottom of page