top of page
Team Sammen
  • Sammen

'Het is hier geen hotel! Wanneer vraag je kostgeld?' - De Telegraaf

Onze Sammen-coach Cinthia Zijderveld heeft meegewerkt aan een artikel in de Telegraaf over kostgeld. Wat is het juiste moment om kostgeld te vragen aan je kind? En hoeveel vraag je dan? Gebruik je het geld zelf of zet je het apart, en op welke manier ga je hierover het gesprek aan als ouder? Uit het artikel: „Kinderen die een baan hebben en niet meer naar school gaan of studeren, moeten mijns inziens sowieso een bijdrage leveren aan die vaste lasten. Dat vind ik vanzelfsprekend." vertelt Cinthia. "Toch zie ik in mijn werk nog vaak ouders die het lastig vinden om geld te vragen aan hun kind. Ik zie zelfs ouders die hun schulden laten oplopen, terwijl hun kind niets bijdraagt. Ook zijn er ouders die huurtoeslag mislopen door hun nog thuiswonende kind, maar dit niet laten compenseren. Dat is onnodig. Het kan niet zo zijn dat een kind lekker kan doorsparen voor een eigen huis later, terwijl jij bijna niet eens meer de huur of hypotheek van het jouwe kunt opbrengen.”

bottom of page